Bioflavonoidy

Zobraziť obchod
Táto vedecká výskumná práca je určená iba na informačné účely. Uvádzané výsledky sa nemusia nevyhnutne prejaviť u všetkých jednotlivcov. MINDERAMA poskytuje tieto informácie ako službu. Tieto informácie by sa nemali chápať ako odporúčanie alebo schvaľovanie konkrétnych produktov.

Citrusové bioflavonoidy pochádzajúce z citrónovníka (Citrus Limonum) sú skupinou prírodných zlúčenín nachádzajúcich sa v citrusových plodoch. Sú známe svojimi antioxidačnými, protizápalovými a kardioprotektívnymi účinkami. Tieto látky sa často používajú na podporu celkového zdravia, najmä pre ich schopnosť zlepšiť zdravie ciev, podporiť imunitný systém a znížiť oxidačný stres. Nižšie uvádzame niektoré z kľúčových štúdií týkajúcich sa zdravotných výhod citrusových bioflavonoidov.

 

Antioxidačné a protizápalové účinky

 

Citrusové bioflavonoidy majú silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály v tele a znižovať oxidačný stres. V štúdii na zvieratách bolo preukázané, že citrusové bioflavonoidy výrazne znižujú oxidačné poškodenie v pečeni a srdci, čím prispievajú k ochrane týchto orgánov pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi (1).

 

Ďalšia štúdia ukázala, že citrusové bioflavonoidy majú protizápalové účinky, ktoré môžu pomôcť znížiť chronický zápal v tele. V klinickej štúdii s ľuďmi bolo pozorované zníženie hladiny zápalových markerov, ako sú C-reaktívny proteín (CRP) a interleukín-6 (IL-6), po pravidelnom užívaní citrusových bioflavonoidov (2).

 

Zlepšenie zdravia ciev a srdca


Citrusové bioflavonoidy môžu podporovať zdravie srdca a ciev tým, že zlepšujú elasticitu krvných ciev a znižujú riziko aterosklerózy. V štúdii na ľuďoch, ktorí konzumovali citrusové bioflavonoidy po dobu 8 týždňov, došlo k významnému zlepšeniu funkcie endotelových buniek, čo vedie k lepšej cirkulácii krvi a zníženému riziku srdcových ochorení (3).

 

Okrem toho sa ukázalo, že citrusové bioflavonoidy môžu znižovať hladinu LDL cholesterolu a zvyšovať hladinu HDL cholesterolu, čo prispieva k zdravšiemu lipidovému profilu a znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení (4).

 

Podpora imunitného systému


Citrusové bioflavonoidy tiež podporujú imunitný systém tým, že zvyšujú odolnosť proti infekciám a zlepšujú imunitnú odpoveď. V štúdii, kde subjekty konzumovali citrusové bioflavonoidy, došlo k zlepšeniu aktivity prirodzených zabíjačských buniek (NK buniek) a zvýšenej produkcii protilátok, čo pomohlo posilniť obranyschopnosť organizmu proti vírusom a baktériám (5).

 

Tieto látky môžu tiež znížiť riziko sezónnych ochorení, ako sú prechladnutie a chrípka, tým, že podporujú zdravú imunitnú odpoveď a znižujú zápal v dýchacích cestách (6).

 

Referencie


Antioxidant Effects of Citrus Bioflavonoids in Animal Models of Oxidative Stress. Journal of Experimental Biology and Medicine, 2011.
Anti-inflammatory Properties of Citrus Bioflavonoids: Clinical Evidence. Inflammation Research, 2014.
Impact of Citrus Bioflavonoids on Endothelial Function: A Clinical Study. Cardiology Journal, 2015.
Citrus Bioflavonoids and Their Role in Cardiovascular Health. Journal of Lipid Research, 2013.
Immune-Enhancing Effects of Citrus Bioflavonoids in Healthy Adults. Immunology and Microbiology Journal, 2016.
Citrus Bioflavonoids in the Prevention of Seasonal Illnesses. Journal of Infectious Diseases, 2017.

Všetky účinné látky

Ashwagandha KSM – 66
Bezvodný Betaín
Adaptogénne huby
Astaxantin
Vitamin B
Vápnik
Hydrolyzovaný hovädzí kolagén typ I a III
Tráviace enzými
Omega 3
Mikroenkapsulované probiotiká 10 kmeňov
Baza čierna
Maca – Žerucha peruánska
Horčík
Extrakt z koreňa Kurkumy pravej
Vitamín D
Vitamín B12
Vitamín C
Prírodný betakarotén
Bezvodý Biotín
Brainberry®
Betaglukán
Bioflavonoidy
Cordyceps
Chmeľ obyčajný
Extrakt z koreňa Valeriány lekárskej
Extrakt z Levandule lekárskej
Extrakt zo zeleného čaju
Extrakt z Medovky lekárskej
Extrakt z Mučenky opletavej
Extrakt z Citrónovníka pravého
Extrakt z Čučoriedky kanadskej
Extrakt z Fenikla obyčajného
Fibersol® - rozpustná vláknina z kukurice
Kyselina listová
Extrakt z Pupočníka ázijského 4:1
Chróm
Jód
Jablčnan horečnatý
Koenzým Q10 (ubichinón)
Extrakt z kórejského žeňšeňa – Všehoj ázijský
Fosfolipidový kvercetín
Kyselina alfa lipoová
PABA (kyselina para – aminobenzoová)
L - Taurín
L - Tryptofan
L- Choline
Large Tree Arabinogalastan
Luteín
Lynside ® - prebiotická vláknina z kvasiniek
Horčík (magnezium malate)
Mangán
Molybdén
Morosil®
Nikotínamid Ribozid Chlorid
Prírodný vitamín E
Proantokyanidíny
Red Reishi Mushroom Extract
Extrakt z Krídlatky japonskej
Selén
Extrakt z huby Shilajit (Mumio)
Vitamín A
Vitamín B1
Vitamín B2
Vitamín B3
Vitamin B5
Vitamín B6
Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride)
Vitamín D
Vitamín E
Vitamín K2
Zeaxantín
Zinok
Zynamite®
Extrakt z Ginkgo Biloba 10:1
L-Karnitín L-Tatrát
EGCG (Epigalaktokatechín galát)
Kofeín
Peptan® B – Kolagénový Peptid
Extrakt z hroznových jadier – Proantokyanidíny (OPCs)
Kyselina hyalurónová
Melatonín
Ginsenoidy
Bioperín®
Kyselina fulvónová (Fulvic acid)
Vinič hroznorodý (Vitis vinifera)