Extrakt zo zeleného čaju

Zobraziť obchod
Táto vedecká výskumná práca je určená iba na informačné účely. Uvádzané výsledky sa nemusia nevyhnutne prejaviť u všetkých jednotlivcov. MINDERAMA poskytuje tieto informácie ako službu. Tieto informácie by sa nemali chápať ako odporúčanie alebo schvaľovanie konkrétnych produktov.

Extrakt z lístkov Čajovníka čínskeho (Camellia sinensis) je populárny doplnok stravy známy svojimi silnými antioxidačnými, protizápalovými a metabolizmus podporujúcimi vlastnosťami. Tento extrakt sa bežne používa na zlepšenie celkového zdravia, podporu chudnutia a zvýšenie duševnej výkonnosti.

 

Antioxidačná ochrana

 


Čajovník čínsky je bohatý na polyfenoly, najmä na epigalokatechín galát (EGCG), ktorý je známy svojimi silnými antioxidačnými vlastnosťami. Antioxidanty pomáhajú chrániť bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, čo môže znížiť riziko chronických ochorení a podporiť zdravie celého tela.

Štúdia publikovaná v "Journal of Nutrition" ukázala, že konzumácia extraktu z čajovníka čínskeho viedla k významnému zvýšeniu antioxidačnej kapacity krvi, čo pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom a môže prispieť k zníženiu rizika ochorení súvisiacich s oxidatívnym poškodením, ako je rakovina a srdcové choroby (1).

 

 

Podpora chudnutia a metabolizmu

 

 

Extrakt z čajovníka čínskeho je často využívaný ako podpora pri chudnutí, pretože zvyšuje termogenézu a podporuje spaľovanie tukov. Jeho katechíny a kofeín môžu pomôcť zrýchliť metabolizmus a zvýšiť výdaj energie, čo prispieva k redukcii telesného tuku.

Výskum publikovaný v "American Journal of Clinical Nutrition" preukázal, že pravidelné užívanie extraktu z čajovníka čínskeho viedlo k zvýšeniu oxidácie tukov a k zníženiu telesnej hmotnosti u obéznych dospelých jedincov. Táto štúdia podporuje účinnosť extraktu z čajovníka čínskeho ako prirodzeného doplnku na podporu chudnutia (2).

 

 

Zlepšenie kognitívnych funkcií

 


Čajovník čínsky obsahuje kofeín a aminokyselinu L-theanín, ktoré spoločne pôsobia na zlepšenie kognitívnych funkcií, zvyšujú pozornosť a zlepšujú náladu. Tento synergický účinok môže pomôcť zlepšiť duševnú výkonnosť a znížiť pocity únavy.

Štúdia publikovaná v "Psychopharmacology" ukázala, že kombinácia kofeínu a L-theanínu zlepšila kognitívnu výkonnosť a zvýšila pozornosť u účastníkov počas úloh, ktoré si vyžadovali vysokú úroveň koncentrácie. Výsledky naznačujú, že extrakt z čajovníka čínskeho môže byť prospešný pre ľudí, ktorí potrebujú zvýšiť svoju duševnú výkonnosť (3).

 

 

Podpora kardiovaskulárneho zdravia

 


Čajovník čínsky môže prispieť k ochrane kardiovaskulárneho systému tým, že znižuje hladinu cholesterolu, zlepšuje endotelovú funkciu a podporuje zdravú hladinu krvného tlaku. Jeho polyfenoly majú pozitívny vplyv na zdravie srdca a môžu pomôcť predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam.

Výskum publikovaný v "Archives of Internal Medicine" preukázal, že pravidelná konzumácia čajovníka čínskeho bola spojená so znížením hladiny LDL cholesterolu a zlepšením celkového profilu lipidov v krvi, čo znižuje riziko vzniku srdcových chorôb. Táto štúdia podporuje použitie čajovníka čínskeho na podporu zdravia srdca (4).

Extrakt z lístkov Čajovníka čínskeho je silný prírodný doplnok s mnohými zdravotnými benefitmi vrátane antioxidačnej ochrany, podpory chudnutia, zlepšenia kognitívnych funkcií a podpory kardiovaskulárneho zdravia. Tento extrakt môže byť hodnotným doplnkom pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako zlepšiť svoje celkové zdravie a pohodu.

 

 

Referencie

 


Antioxidant activity of green tea extract in human plasma. Journal of Nutrition, 2002.
Green tea extract and fat oxidation during exercise. American Journal of Clinical Nutrition, 1999.
Cognitive and mood effects of caffeine and L-theanine. Psychopharmacology, 2008.
Effect of green tea on LDL cholesterol and lipid profile. Archives of Internal Medicine, 2004.

Všetky účinné látky

Ashwagandha KSM – 66
Bezvodný Betaín
Adaptogénne huby
Astaxantin
Vitamin B
Vápnik
Hydrolyzovaný hovädzí kolagén typ I a III
Tráviace enzými
Omega 3
Mikroenkapsulované probiotiká 10 kmeňov
Baza čierna
Maca – Žerucha peruánska
Horčík
Extrakt z koreňa Kurkumy pravej
Vitamín D
Vitamín B12
Vitamín C
Prírodný betakarotén
Bezvodý Biotín
Brainberry®
Betaglukán
Bioflavonoidy
Cordyceps
Chmeľ obyčajný
Extrakt z koreňa Valeriány lekárskej
Extrakt z Levandule lekárskej
Extrakt zo zeleného čaju
Extrakt z Medovky lekárskej
Extrakt z Mučenky opletavej
Extrakt z Citrónovníka pravého
Extrakt z Čučoriedky kanadskej
Extrakt z Fenikla obyčajného
Fibersol® - rozpustná vláknina z kukurice
Kyselina listová
Extrakt z Pupočníka ázijského 4:1
Chróm
Jód
Jablčnan horečnatý
Koenzým Q10 (ubichinón)
Extrakt z kórejského žeňšeňa – Všehoj ázijský
Fosfolipidový kvercetín
Kyselina alfa lipoová
PABA (kyselina para – aminobenzoová)
L - Taurín
L - Tryptofan
L- Choline
Large Tree Arabinogalastan
Luteín
Lynside ® - prebiotická vláknina z kvasiniek
Horčík (magnezium malate)
Mangán
Molybdén
Morosil®
Nikotínamid Ribozid Chlorid
Prírodný vitamín E
Proantokyanidíny
Red Reishi Mushroom Extract
Extrakt z Krídlatky japonskej
Selén
Extrakt z huby Shilajit (Mumio)
Vitamín A
Vitamín B1
Vitamín B2
Vitamín B3
Vitamin B5
Vitamín B6
Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride)
Vitamín D
Vitamín E
Vitamín K2
Zeaxantín
Zinok
Zynamite®
Extrakt z Ginkgo Biloba 10:1
L-Karnitín L-Tatrát
EGCG (Epigalaktokatechín galát)
Kofeín
Peptan® B – Kolagénový Peptid
Extrakt z hroznových jadier – Proantokyanidíny (OPCs)
Kyselina hyalurónová
Melatonín
Ginsenoidy
Bioperín®
Kyselina fulvónová (Fulvic acid)
Vinič hroznorodý (Vitis vinifera)